Vastgoed partner SC Cambuur

Nieuw Cambuur Stadion met draagvlak

Vanaf 2012 is Kuipers Solutions adviseur voor SC Cambuur voor de nieuwbouwplannen. Robert Kuipers heeft ook de rol van commissie voorzitter van de supporters. Dit heeft geresulteerd in een ontwerp dat gedragen wordt door supporters, directie, RvC en iedereen die deze echte volksclub een mooie toekomst gunt.

Nu is de gemeente Leeuwarden aan zet voor de totale gebiedsontwikkeling rondom het WTC.

Het voetbalstadion aan het Cambuurplein is gedeeltelijk 30 en 40 jaar oud. Dit vraagt om speciale aandacht voor het vastgoed beheer. Iedere wedstrijd is (nagenoeg) uitverkocht. Dat is natuurlijk fantastisch voor SC Cambuur en Leeuwarden, maar ook een enorme belasting voor het oude stadion. Het is duidelijk dat de functionele kwaliteit onvoldoende is voor een eredivisie club, maar ook de technische kwaliteit van het stadion gaat zienderogen achteruit.

Voor aanvang van dit voetbal seizoen zijn o.a. het uitvak constructief hersteld en is het betoncasco gerenoveerd van de Zuid-tribune.  
Dit lopende voetbalseizoen hebben de directie van SC Cambuur en Kuipers Solutions gezamenlijk geconcludeerd dat het beheer van het vastgoed meer aandacht moet krijgen door heldere beheerplannen en actieve monitoring (ook tijdens wedstrijden !). De exploitatie van dit oude stadion gaan inmiddels gepaard met behoorlijke extra kosten en financiële risico's voor SC Cambuur.
Robert Kuipers van Kuipers Solutions bedankt de directie van SC Cambuur voor deze bijzondere opdracht en het business partnerschap met SC Cambuur.